Skip to content

CT VISION

CT VISION är en lätthanterad visionbaserad maskinbetjäningslösning som möjliggör mer obemannad produktion.

CT VISION frigör värdefull tid hos era maskinoperatörer samt får er maskin att producera obemannat under långa tidsperioder. Med hjälp av bandtransportörer som förflyttar detaljerna till robotens arbetsområde kan ett större antal detaljer laddas upp och den obemannade produktionstiden ökar. 

Roboten använder ett visionsystem för att lokalisera detaljerna på bandet, de behöver alltså inte vara speciellt noggrant placerade vid laddning. Normalt sett används en transportör som inbana där ämnena placeras och en transportör som utbana där färdig detalj placeras. 

Trots möjligheten att hantera ett större antal detaljer är CT VISION en kompakt lösning med litet footprint. Eftersom hela stativet sitter monterat på en fotplåt kan det förflyttas mellan olika maskiner som en enhet endast med hjälp av en handtruck. Normalt kan dessutom utrustningen placeras på ett sådant sätt att en operatör fortfarande har god tillgång för manuellt arbete inuti maskinen. 

Visionsystemet styrs helt och hållet från robotens teach pendant och är väldigt intuitivt och enkelt uppbyggt. Nya geometrier kan enkelt läras in och med ett flexibelt gripverktyg är det möjligt att snabbt köra in en ny detalj. Kameran sitter monterad på roboten vilket ger ett väldigt flexibelt system. Till exempel kan båda transportörerna utnyttjas som inbanor och färdig detalj placeras i en pall eller liknande. 

CT VISION fungerar lika bra oavsett om ni väljer en UR5e, UR10e eller UR16e. De två större robotarna drar nytta av möjligheten att hantera större vikter eller längre räckvidd. Tillsammans diskuterar vi fram den bästa konfigurationen för just er maskinbetjäning!